Leven met Straling op de Bio-beurs te Zwolle

Tekst: A | A | A

Bio-beursLeven met Straling over de

Bio-beurs:

We hebben in twee dagen tijd erg veel goede gesprekken gehad en waren verrast door de kennis die onze bezoekers hadden over straling. De bezoekers kregen op deze beurs veel informatie over voeding uit de biologische sector.


Het verbaasde de meeste bezoekers niet dat straling een correlatie heeft met onze gezondheid.

Een bezoeker zei: "We kunnen nog zo gezond eten, maar wanneer straling invloed uitoefent op het lichaam dan worden de ingrediënten uit mijn voedsel minder goed opgenomen".


We kregen veel positieve reacties en mensen waren enthousiast dat Leven met Straling aanwezig was om mensen te informeren over straling. Maar ook boeren vonden het interessant omdat ook hun vee last kan hebben van straling van bijvoorbeeld melkrobots, hoogspanning in de nabijheid van de stal, aardstralen of GSM masten met 3G/4G antennes.


Kortom wij hebben twee gezellige en leerzame dagen achter de rug en hier ook nog klanten aan over gehouden. Meer kan een bedrijf zich niet wensen.Achtergrond informatie Bio-beurs

De Bio-beurs is dé plek om collega’s, (potentiële) klanten en relaties te ontmoeten. Van boer tot bord: iedereen uit de biologische sector is aanwezig. Dit zorgt voor nieuwe invalshoeken, waardevolle contacten en interessante gesprekken. U gaat dus gegarandeerd geïnspireerd weer naar huis! De lijst met exposanten vindt u hier.


Het nieuwe Foodplein

Tijdens de Bio-beurs wordt er een bijzonder Foodplein gecreëerd. Hier komt de Dutch cuisine tot leven in kookdemonstraties, workshops, inleidingen, en natuurlijk veel proeverijen. In het restaurant en op het Foodplein wordt gekookt door kopstukken van de Dutch Cuisine, zoals Leendert Scholtus en Albert Kooy.


Bio-beurs voor 90% uitverkocht: ruim 235 standhouders

Bedrijven die op 21 en 22 januari in de IJsselhallen een stand willen hebben op de Bio-beurs, moeten vaart maken. Met ruim 235 standhouders uit de biologische landbouwsector, het bedrijfsleven en de wetenschap is de beurs bijna volgeboekt. De initiatiefnemers Bionext en Libéma zijn verheugd over de belangstelling en verwachten dat de eerste editie van de Bio-beurs een groot succes wordt.


De Bio-beurs is een podium voor biologische boeren en tuinders, producenten en handelsbedrijven, retailers, horeca-ondernemers en kennisinstellingen. Er zijn stands waar de nieuwste landbouwmachines worden getoond, er zijn productinnovaties vanuit de foodbranche en op het Foodplein zijn kookdemonstraties van kopstukken uit de Dutch Cuisine. Naast het Foodplein voor de horeca zijn er nog drie thematische pleinen: het Ondernemersplein, voor startende ondernemers die kennis willen maken met de groeiende biologische sector, het Streekplein, waar aanbieders van biologische streekproducten staan, en het Demeterplein, met biodynamische boerenbedrijven en producenten.


De beurs richt zich vooral op de Nederlandse markt, maar verwelkomt ook buitenlandse standhouders. Op 21 en 22 januari zijn biologische bedrijven aanwezig uit Griekenland, Duitsland, Engeland en België. Paulien Veerman, projectleider: “De stand van het Griekse groente- en fruitbedrijf Hellas belooft een echte blikvanger te worden.”
Grote belangstelling media voor Bio-beurs

De media tonen veel belangstelling voor de Bio-beurs. Zo wordt op woensdag 21 januari tussen 15 en 16 uur het nieuwe radioprogramma BNR Gangmakers (Twitter: @bnrgangmakers) voor ondernemers opgenomen op de beursvloer. ’s Avonds om 19 uur wordt dit uitgezonden op BNR Nieuwsradio. In dit debatprogramma discussiëren ondernemers over actuele zaken onder leiding van BNR presentator Maarten Bouwhuis. Wat speelt er bij hun in de regio - en wat vinden ze daarvan? En wat zijn hun ideeën om de Nederlandse economie vooruit te helpen? Aan tafel nodigt BNR aansprekende gasten, en via de speciale interruptiemicrofoon kunnen toehoorders meepraten.