Ook KPN start met uitrol landelijk wifi-netwerk

Tekst: A | A | A

Artikel Nu.nl, 4 juli 2014


KPN_wifiIn navolging van UPC en Ziggo begint ook KPN vrijdag met de uitrol van een landelijk wifi-netwerk, via de routers van klanten.


Op routers van klanten wordt een apart gastennetwerk geactiveerd, dat gebruikt kan worden door voorbijgangers die ook KPN-klant zijn.


KPN werkt hiervoor samen met het Spaanse bedrijf Fon, dat een soortgelijke dienst al met providers in veel verschillende Europese landen aanbiedt.


KPN-klanten die hun eigen internetverbinding delen zullen deze Fon-hotspots in het buitenland ook kunnen gebruiken.


Klanten kunnen ervoor kiezen om hun internetverbinding niet te delen, maar dan krijgen ze ook geen toegang tot de Fon-hotspots. Mensen met alleen een mobiel abonnement bij KPN of Hi krijgen wel toegang tot het wifi-netwerk van Fon, maar alleen binnen Nederland.


KPN begon eerder al een testfase, waardoor inmiddels 250.000 Fon-hotspots actief zijn in Nederland. Aan het eind van het jaar moet dat aantal zijn gegroeid tot rond de 1 miljoen.


Klanten met een geschikte router worden per brief geïnformeerd over de uitrol van het netwerk. Door een app voor Android of iOS te downloaden kunnen gebruikers automatisch inloggen op de wifi-hotspots, als deze in de buurt zijn.


Bron: Nu.nl