De effecten van straling

Tekst: A | A | A

LaboratoriumEr zijn al veel onderzoeken gedaan en literatuur geschreven over de effecten van straling, maar desondanks zijn honderdduizenden mensen zich
er niet van bewust dat elektromagnetische straling ongezond is.


Klachten die door artsen niet kunnen worden
vastgesteld zijn regelmatig te wijten aan elektromagnetische straling.


Een langdurige blootstelling kan ziekmakend zijn, uiteraard verschilt het klachtenbeeld en de weerstand per persoon.

Er zijn mensen die geen (of nog niet waarneembare/herkenbare) klachten hebben en er zijn mensen die elektrohypersensitief (EHS) zijn. Deze groep mensen worden erg ziek van straling. Uit stralingsanalyses blijkt dat meer dan 50% in meer of mindere mate belast is met kunstmatige elektromagnetische straling.


Elektrostress-aandoeningen zijn bijvoorbeeld: slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn, stress, maag-/darmklachten, verhoogde kans op leukemie, allergieën, verhoogde bloeddruk en gedragsstoornissen. Maar ook reumatische klachten zoals pijn in de nek, schouders en (onder)rug. Diverse onderzoeken richten zich nu ook op beschadigingen door straling aan DNA en de celstructuur van de mens.


Meisje die belt

Kinderen zijn vele malen gevoeliger voor straling dan volwassenen, mede door hun snellere celdeling en dunnere schedelbasis. Een zorgelijke ontwikkeling is dat steeds meer kinderen op jonge leeftijd al een smartphone tot hun beschikking krijgen, waarmee ze bijna onafscheidelijk zijn.


Ons lichaam wordt “bestuurd” door kleine stroompjes, aangestuurd vanuit de hersenen. Ons lichaam is zo gecompliceerd dat de wetenschap tot op de dag van vandaag nog steeds niet alle processen begrijpt. Laat staan dat de wetenschap kan ontkennen dat straling geen schadelijke invloed heeft op ons lichaam. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat elektrisch velden en hoogfrequente golven in hun nabijheid schadelijk is voor de gezondheid.


Logo WHO

Door publicaties van bijvoorbeeld de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn mensen zich steeds meer in deze materie gaan verdiepen.
De WHO gaf in 2011 een duidelijk signaal af dat mobiel bellen
mogelijk kankerverwekkend is. Download het artikel hier.


Het verwijderen van al deze technologie is geen optie omdat het
overal om u heen aanwezig is, maar u kunt zich er wel tegen
beschermen.